7876 8672 - Denne side er et produktkatalog og linker til shops med produkterne [email protected]
Vælg en side

Som forældre kan det være svært at finde det helt rigtige tøj til sit barn. Både piger og drenge har som oftest der helt egen stil, og det handler om at ramme plet, når man skal købe tøj til det pågældende barn.

Men hvordan vælger man bedst det rigtige stykke tøj, når man skal vælge moderigtigt tøj til sit barn?

Barnets alder er afgørende

Det første du skal tænke på, når du skal vælge noget tøj til din dreng, er alderen.

For mindre børn gælder det, at forældrene frit kan vælge, hvilket tøj barnet skal have på. Forældrene vælger tøj til små drenge såvel som piger, da børnene er for små til selv at beslutte, hvad der er praktisk og funktionelt.

En baby eller en 3-årig har også sjældent de store holdninger til tøjstil og mode, og tøjets udseende bestemmes derfor ud fra forældrenes præferencer.

Hvilket drengetøj man skal vælge til sin søn, nevø eller barnebarn afhænger i høj grad af alderen, og man bør notere, at børn allerede får en holdning til deres beklædning fra de er 3-4 år gamle. Tag dem derfor med på råd, når du skal købe ind til garderoben.

Undgå skuffede miner; tag barnet med på indkøb

Hvad enten du køber tøj online eller i en fysisk butik, så kan det være en god idé at tage den pågældende dreng med på råd, når tøj-indkøbet skal udføres.

De fleste børn er ikke helt ligeglade med om t-shirten er blå, om der er Disney-motiver på den, eller om den har pasform. Køber du noget tøj til barnet, som ikke helt stemmer overens med forventningerne, så kan det give anledning til sure miner og konflikt.

Det er ikke kun teenagere, der vil have indflydelse på deres egen stil, også mindre børn har en personlighed, som de ofte gerne vil udtrykke igennem beklædning. Det er et faktum, som de fleste voksne kan nikke genkendende til.

Tendenser og mode

Generelt kan man sige, at mindre drengebørn ofte vil foretrække tøj med motiver af deres hobbyer på.

Er der tale om en dreng, som elsker superhelte-universet og alt hvad der hører med, så vil det ofte give stor glæde at gå i en trøje med Superman eller Spiderman på. Kig derfor efter tøj med tryk af lige netop den superhelt den pågældende dreng kan lide.

Er der snarere tale om en dreng med interesse for sport og eksempelvis fodbold, så kan det godt være at en trøje med en specifik fodboldspiller på falder i bedre smag.

Tøj med tryk er generelt godt til børn, og mange vil finde stor tilfredshed i at gå med både t-shirts, hættetrøjer, jakker og huer med et tryk af deres favorit superhelt, fodboldspil eller popidol.

Tøj til børn skal selvfølgelig også være praktisk. Det går sjældent med kridhvide bukser til legepladsen eller stofsko til en regnfuld dag.

Men det praktiske aspekt skal kombineres med de æstetiske præferencer. Vælger man som forældre udelukkende ud fra, hvad der er nemt at vaske, eller hvad der ikke krøller, så vil man uden tvivl opleve diskussioner med sit barn uanset alder.